حضور در لحظه

 

چقدر در لحظه حضور دارید؟ زندگی در لحظه یعنی  توجه به زمان حال، آگاهی از آنچه فکر میکنیم، حس میکنیم و انجام می دهیم؛ همزمان با آنچه که در اطراف ما رخ میدهد. در لحظه حضور داشتن یعنی اینکه به ذهنت استراحتی بدهی تا به گذشته و آینده فکر نکند. در عوض لحظه اکنون را دریابد و بپذیرد.

 

حضور در لحظه - زندگی در حال - زندگی در لحظه - بودن در حال حاضر - چگونه در لحظه زندگی کنیم - چطور در حال زندگی کنیم - رمز بودن در لحظه

 

حضور در زمان حال

 

ذهن ما مدام درحال پرسه زدن در گذشته و آینده است.

آیا شما هم زمانیکه در حال انجام فعالیت های مختلف هستید فقط جسم تان در حال فعالیت است و ذهن تان در حال پرسه زدن بین ناراحتی های گذشته و نگرانی های آینده است؟

اگر شما هم موقع غذا خوردن به هرچیزی فکر می کنید جز غذایی که میل می کنید و یا موقع پیاده روی به درگیری هایی که با دوست یا همسرتان داشته اید فکر میکنید و هنگامی که با همسرتان هم صحبت و یا با فرزندتان همبازی می شوید  نگران کارهای عقب افتاده خانه یا دغدغه های شغلی تان هستید و هنگامی که مشغول کار منزل یا شغلتان هستید ذهنتان درگیر خانواده تان است،لحظه های شما کیفیت لازم را ندارند و شما در حال از دست دادن لحظه به لحظه زندگی تان هستید؛ بی آنکه از غذا خوردن، پیاده روی ،همصحبتی با همسر و همبازی بودن با کودکتان و از شغلتان لذت برده باشید. از طرفی درگیری بیش از حد با گذشته و آینده شما را مستعد ابتلا به افسردگی و اضطراب خواهد کرد.

 

 

 

چگونه در لحظه زندگی کنیم ؟

 

 

بودن در لحظه نیاز به تمرین و تکرار دارد تا جزئی از زندگی شما شود تیم مشاره هیوا در ادامه راهکار هایی را به شما خواهد داد: 

 

 

 تکنیک های حضور در لحظه :

 

 

حضور در لحظه و بودن در زمان حال - چگونه در زمان حال حاضر باشیم - بودن در لحضه - بودن در حال - حضور در لحظه - فواید بون در لحظه

 

  • با ذهنی آگاه پیاده روی کنید! هنگامی که ما با ذهنی آگاه به پیاده روی میرویم، به همه جزئیات کوچک و ه رچیزی که با آن مواجه می شویم توجه می کنیم- درخت ها، ماشین ها، گل هایی که از ترک های کوچک رشد کرده اند و گربه ای که از خیابان عبور میکند- به جای اینکه به لیستی از کارهایی که باید انجام دهیم فکر کنیم.

 

 

 

  • آگاهانه غذا بخورید! هنگام غذا خوردن از صحبت کردن، تماشای تلویزیون، خواندن کتاب و مجله خودداری کنید و برای جلوگیری از فرار ذهنتان از لحظه، به بوی غذا، طعم غذا ، تشخیص ادویه هایی که در آن به کار رفته است تمرکز کنید و هر لقمه را کامل بجوید و بر آن تمرکز داشته باشید. سعی کنید حداقل یک وعده غذایی در روز را به تمرینی برای تغذیه آگاهانه تبدیل کنید. عوامل حواس پرتی مثل تلویزیون را خاموش کنید، چنگال خود را بین لقمه‌ها بگذارید و در واقع هر لقمه را بچشید.آگاهانه غذا خوردن علاوه بر اینکه تمرینی خوب برای بودن در لحظه است، به غلبه بر پرخوری، جلوگیری از بیماریهای گوارشی مزمن بویژه دیابت نوع ۲، دریافت بهتر مواد مغذی و انرژی حیاتی موجود در غذا کمک میکند.

 

 

  • زندگی در دنیای مدرن لذت بودن در لحظه را بیش از پیش از ما گرفته است این را می توان در مهمانی ها و دورهمی ها هم دید؛ وقتی همه در کنار هم هستند اما ذهن شان در فضای مجازی است یا زمانی که به جای لذت بردن از طبیعت در حال سلفی گرفتن و فیلم گرفتن هستیم و به همین راحتی بودن در آن لحظه را از دست می دهیم.سعی کنید در هر لحظه به کاری که انجام میدهید فکر کنید و از آن لذت ببرید و برای نگرانی ها و دغده های زندگیتان نیز زمان مشخصی را تعیین کنید و به تمام چیزهایی که ذهن شما را درگیر میکنند و اجازه لذت از لحظه ها را از شما گرفته اند فکر کنید و آن ها را یادداشت کنید.

 

 

  • ابتدای روز برای آن روز برنامه ریزی کنید تا حین فعالیت های مختلف نگران کار بعدی نباشید.

 

  • تمرین های ریلکسیشین به شما کمک می کنند که بودن در لحظه را بهتر لمس کنید.

 

  • هر روز به مدت پانزده دقیقه فعالیتی را در نظر بگیرید و آن را با حضور ذهن انجام دهید مثلا خوردن یک چای، گوش دادن به یک موسیقی و …

 

  • روی تنفس خود تمرکز کنید وقتی افکار منفی دارید، سعی کنید بنشینید، چشمان خود را ببندید و نفس عمیق بکشید. هنگامی که دم و بازدم انجام می‌دهید، روی آن تمرکز کنید. حتی یک دقیقه نشستن و با ذهن‌ آگاهی تنفس کردن، کمک بسیار زیادی به شما برای دور کردن افکار منفی‌تان می‌کند.

 

  • روزانه فهرست شکرگزاری از تمام موهبت‌های کوچک و بزرگی که زندگی شما را احاطه کرده است، تهیه کنید. دقت در انجام مستمر این تمرین به ما کمک می‌کند تا روی جنبه‌های مثبت زندگی خود تمرکز کنیم و مهارت شاد بودن و رضایت داشتن از زندگی را تقویت کنیم.

 

  • گوش دادن آگاهانه علاوه‌بر اینکه تمرینی مفید برای ذهن آگاهی است، مهارت های ارتباطی با دیگران را بهبود بخشیده و تقویت می‌کند. دفعه بعد که در حال مکالمه هستید، تمام توجه خود را روی حرف‌های طرف مقابل قرار داده و هر عامل حواس‌پرتی را دور کنید. همچنین قبل از پاسخ دادن لحظه‌ای مکث کرده و مطمئن شوید که به آنچه خواهید گفت توجه کرده‌ای.

 

بودن در لحظه به کمک مدیتیشن و آرام کردن ذهن - حضور در لحظه و تمرین آن که چگونه در لحظه حاضر باشیم - روش های بودن در لحظه - روش بودن در لحظه - تمرین بودن در لحظه - و تمرین بودن در زمان حال

 

 

توجه به نکاتی که مطرح شد به شما کمک خواهد کرد که زندگی در لحظه را تجربه کنید و از آن لذت ببرید اما از این نکته غافل نشوید که بودن در لحظه نیاز به تمرین و تکرار دارد تا جزئی از زندگی شما شود  در نهایت اگر نیاز به مشاوره در زمینه های مشابه داشتید می توانید از تیم مشاوره هیوا یه صورت حضوری و همچنین به صورت مشاوره آنلاین استفاده کنید .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *